Дистанционен контрол

Какво представлява GSM комуникаторът?

Valcor GSM служи за дистанционно управление/отключване чрез абсолютно безплатно позвъняване от телефон. Може да отключва всякакъв тип врати, бариери и т.н. Устройството е малко по размери и удобно и лесно за монтиране. Програмира се чрез изпращане на командни SMSи от главен мастер (телефонен) номер. По този начин се записват и изтриват и телефонните номера, които имат право да управляват устройството. Също така може да се използва като информационна система при събитие т.е. да изпраща SMS на избрани номера, ако например токът в къщата е спрял, включила се е алармата или друго. За разлика от интернет мрежата – мобилната е много по сложна и сигурна срещу пробив.

1.GSM 520/ GSM 540​

Тези два комуникатора служат предимно за дистанционно отключване чрез (абсолютно безплатно) позвъняване от телефон. Може да се ползва за отключване на врати, бариери, асансьори и други. Управлява се само от телефоните, които са записани в паметта му. С устройството идва и подробно описание как сами да записвате и изтривате номера.

Перфектното устройство за да контролирате некоректните платци за асансьора си или да използвате позвъняването вместо домофонна система за входната ви врата.

Valcor GSM520 работи с до 128 потребителя, а Valcor GSM540 работи с до 999 потребителя/ абоната. 

Благодарение на този комуникатор вие може да управляввате обекта, независимо от местоположението си, важното е да имате телефон, който е оторизиран за работа!

2.GSM 521/ GSM 541

GSM комуникаторите Valcor GSM521/41 са с вграден GSM за дистанционно управление на най-новото поколение системи за контрол на достъпа с чипове Bulkey с SMS-и, като:
– дистанционно записване, изтриване, забраняване и разрешаване на потребителските ключове
– дистанционнс промяна на настройките и други.

За разлика от горно-описаната серия 520/40 с която може единствено да отключите вратата си, с този GSM вие можете напълно да управлявате самата брава. Да я отключвате, да триете, записвате или забранявате ключове. Да променяте настройки напълно дистанционно. 

Още предимства на комуникатори Valcor 521/41

1. Да разрешавате работата на бутоните в кабината чрез безплатно позвъняване към комуникатора от записаните мобилни и стационарни телефони на редовните платци, и да се избегне и досадното посрещане и изпращане на гости, които нямат ключ за асансьора.
2. Безплатно дистанционно отключване на врата, чрез вграденото реле, чрез безплатно позвъняване към комуникатора от записаните потребителски номера, когато е свързан със система за контрол на достъпа BulKey за входна врата. Така комуникаторът може да се използва вместо домофони
В комуникатора се записват един главен (на собственика, домоуправителя) и до седем подчинени номера (упълномощени лица), които могат да го програмират, да извършват служебни функции, записват и изтриват потребителски номера, чрез изпращане на SMS. Потребителските телефони  могат при позвъняване САМО да отварят за предварително зададено време.
Потребителските номера се записват чрез изпращане на SMS или чрез компютър. Могат да се запишат до 8 номера на веднъж в един SMS.

Valcor GSM521 работи с до 128 потребителски номера, а Valcor GSM541 работи с до 999 .

 

3.GSM 50

Valcor GSM 50 е универален комуникатор и може да се използва с най различни предназначения.  В него могат да се вкарват до 4 номера.

  • Ако имате брава тип болт или която и да друга заключваща система която е зависима при спиране на тока, може да използвате комуникатора да ви информира чрез SMS или позвъняване за такова събитие. Така вие ще знаете, че бравата ще се захранва от акумултаора и ще имате време да отриегирате.
  • Ако сте забравили ключа си за вкъщи можете просто и бързо да позвъните на GSM 50, който ще отключи електронната Ви заключваща система.
  • Да се използва като самостоятелна охранителна система. Комуникаторът може да следи няколко зони и когато има нарушение в една от тях, той Ви известява със SMS или позвъняване.

 

Предлагаме още много видове GSM комуникатори с различно предназначение. Разгледайте ги в нашият сайт

1.Модул за дистанционно управление Valcor VCB - едноканален

Valcor VCB притежава изключително висока гъвкавост, пет работни режима, програмируеми функции, надеждност и сигурност с използването на дистанционно управление с динамичен код. В комплекта е включено едно дистанционно управление. Модулът се управлява с до 14 броя дистанционни управления. Ако загубите дистанционно управление единственото нещо, което трябва да направите е да изтриете всички дистанционни от паметта на модула и да запишете само наличните, така загубеното дистанционно повече няма да може да управлява модула. Повече за дистанционните управления може да прочетете тук: Дистанционно управление.

2. Модул за дистанционно управление Valcor VCH - двуканален

Valcor VCH притежава изключително висока гъвкавост, пет работни режима, програмируеми функции, надеждност и сигурност с използването на дистанционно управление с динамичен код. В комплекта е включено едно дистанционно управление. Модулът се управлява с до 14 броя дистанционни управления. Ако загубите дистанционно управление единственото нещо, което трябва да направите е да изтриете всички дистанционни от паметта на модула и да запишете само наличните, така загубеното дистанционно няма да може вече да управлява модула. Повече за дистанционните управления може да прочетете тук: Дистанционно управление.

3. Модул за дистанционно управление Valcor VCL - триканален за ДУ

Valcor VCL има възможност за връзка с компютър, през който с помощта на специализиран софтуер могат да бъдат изтривани, записвани или заменяни конкретен номер дистанционни управления, а останалите – функционират нормално; може да се прехвърлят работещи с дадена система дистанционни управления към друга система, като по този начин те ще управляват и двете системи и няма да е нужно физическо записване на дистанционните. Връзката с компютър е опция и не е необходима при нормалното функциониране на системата.Модулът се управлява с до 64 или 110 броя дистанционни управления

4. Електронна управляваща централа Valcor VCP

Булкей VCP е електронна централа, с вградено захранване за 220V и зарядно за акумулатор 4Ah/12V акумулатор (не е включен в комплекта), която се управлява чрез дистанционни управления със скачащ код и служи за управление на:
– бариери; 
– врати – гаражни, портални и други; 
– електронни брави – електромеханични, електромагнитни и други;
– обекти, които се управляват от релейни изходи.

VCP има възможност за връзка с компютър, като чрез специализиран софтуер бързо и лесно се променят настройки и се управляват дистанционните – замяна, изтриване или забраняване на конкретен номер дистанционно; проверка на паметта за събития (само за модел VCP40)
В зависимост от броя на дистанционните управления, с които работи VCP, има три модела:
1. Булкей VCP10 – работи с до 64 бр. дистанционни управления
2. Булкей VCP20 – работи с до 110 бр. дистанционни управления
3. Булкей VCP40 – работи с до 110 бр. дистанционни управления и има памет за събития с дата и час (кое реле е ползвано, с кое дистанционно е сработено)