Продукти

Комплект BK 317x / 517x

Комплект BK 317x / 517x

Комплектът е създаден за контрол на достъпа и заключване на общи входове и врати.Вратата се отваря със криптирани RFID тагове, които се подават към четец с пластмасов коспус и светлинна индикация.  Работи с до 999 броя електронни RFID ключа тип Таг или Карта. 
Разликата между комплекти BK317x и BK517x е единствено в управлението. Първата е управлявана от управление BKU317 от (където идва и името на комплекта) и има възможност ключовете да бъдат обработвани със софтуер. (Да се изтриват, въвеждат, прехвърлят и др.).
По-виският клас управление -BKU517-  разполага и с памет за събития т.е вие ще може да видите кой ключ кога е отключвал вратата, кога е била отваряна и т.н. Също така в него има включени защити за късо съединение, обърнат полярите и др.

 

  • Edit
 
 

От вътрешната страна, вратата може да се отваря чрез натискане на бутон или механична дръжка в зависимост от това какъв тип брава изберете. Заради международните изисквания за аварийна безопзасност на общите входове, всички съвместими типове брави са тип FailSafe, т.е при спиране на захранването те се отключват. Ако желаете въпреки всичко тя да остане заключена при липса на ток, тогава допълнително се звързва аварийно захранване -акумулатор, който да захранва в следащите 1-2 дена.

Комплектът на електронната заключваща система БулКей ВК317х/517х включва:
– брава
-управление в зависимост от комплекта – BKU317 / BKU517
– безконтактен RFID четец за вграждане със светодиодна индикация, модел LRF 01 – патент на фирма Леси,
– електронни ключове тип Таг – 1 брой за мастер +10 броя потребителски; Ако се нуждаете от още ключове, може да поръчате допълнително!
– монтажна планка за бутона,
– зумер, за звукова сигнализация при подаване на ключ и натискане на бутона,
– бутон за отключване от вътрешната страна,
– захранващ блок 220/12V 2А, букса към захранването
– подробна документация за експлоатация и монтаж.

 

ПРЕДИМСТВА НА ЕЛЕКТРОННИТЕ ЗАКЛЮЧВАЩИ СИСТЕМИ:
1. Висока надеждност и сигурност от механично, електронно или електрическо разбиване
2. Висока вандалоустойчивост
3. Удобство и практичност
4. Дълъг живот
5. Контрол на достъп
6. Управление на неопределен брой брави само с един електронен ключ
7. Проследяване на събитията и достъпа до системата

ПРЕДИМСТВА НА ЕЛЕКТРОННИТЕ КЛЮЧОВЕ:
Електронните ключове могат да бъдат изтривани, временно забранявани или разрешавани за работа в системата. Ако един ключ е изтрит или забранен от паметта на системата, то той неможе да оперира с нея. Всички операции свързани със записване на нов ключ, изтриване на ключ, временна забрана на ключ, контрол на системата, се осъществяват от собственика, чрез мастер ключ. Мастер ключът е главен, единствен ключ за системата, чрез който тя се управлява. Той не може да бъде изтрит. Електронните ключове позволяват един и същи ключ да бъде програмиран да отключва много брави. Това ще Ви позволи вместо тежката връзка с ключове, да носите и оперирате само с един електронен ключ и в същото време да се чувствате защитени. Ако загубите даден електронен ключ, единственото нещо, което е необходимо да направите е да минете през бравите, които той отключва, да го изтриете и на негово място да запишете нов. Това е възможно, тъй като всеки електронен ключ е с уникален, различен код и бравата помни кодовете на всички ключове, които имат достъп до нея. При механичните брави всички ключове са с еднакъв код и при загуба или кражба на ключ ще трябва да смените цялата брава с нова и всички ключове към нея. Чрез ползването на електронни заключващи системи не се нуждаете от техници, сервизни работници или ключари, Вие сами управлявате заключващата система.

Комплектът може да се комбинира със следните брави:

1. Електромагнит

Магнитът е един от най-разпространените типове брави за общи входове или врати, през които минава голям поток от хора. Той изпреварва всички други видове брави по това, че няма никакви подвижни части и почти никаква електроника. Тези негови качества допринасят за безпроблемната му продължителна експлоатация. Имаме монтирани магнити на блокове с над 60 апартамента и за вече 25 години от монтажа им те продължават да работят също толкова перфектно. Представете си на ден колко пъти трябва да сработва бравата за да пропусне потока на 60 апартамента хора. 

Магнитът EMB300 държи вратата в горният и край със сила от 300кг. Това негово качество обаче го прави неподходящ за PVC и тънки алуминиеви врати, тъй като силата на задържане е само в ъгъла където е магнита и има опасност вратата да се усуче с времето. За всички останали видове входни врати, магнитът ще ви свърши перфектна работа.

Друго негово предимство е че няма нужда от фиксиращ елемент който да предпазва вратата от типичното и пропадане с времето. Магнитът върши тази работа от самосебе си чрез усилието на задържане.

2. Брава тип Болт

Бравата тип Болт е удобен за заключване на входа Ви. Предимството и е малките й размери, което дава възможността тя да бъде вкопана в почти всеки един тип врата/каса, вклюително и PVC вратите, където електромагнитът е неприложим. Тя е с вкопан монтаж във вратата и не се вижда при за затворена врата.(*Не е подходящ за места без защита от заливане с вода)

Недостъкът на брава тип Болт е, че шипът трябва да влиза точно в отсрещния отвор за да се затвори вратата. Обикновенно се оставя минимален луфт, за движение, но ако входната врата по един или друг начин пропадне или се изкриви, то това ще предизивка затруднение в заключването. Освен това бравата има механични подвижни части, поради което веднъж на няколко години трябва да се прави профилактика.

3. Електромагнитен насрещник

Електромагнитният насрещник е бюджетен и компромисен вариант за заключване на Входна врата. Той единствен позовлява едновременната работа на електронна заключваща система и механичен ключ. Т.е ако не всички Ваши съседи са съгласни с чиповете като ключ, те могат да продължат да си използват механичните ключове за влизане и това няма да попречи на електронната система.

Недостатъкъ на Електромагнитният насрещник е че няма голяма сила на задържане и при голям натиск приложен от двама човека примерно се отключва.

Виж този продукт в нашия Онлайн магазин