Продукти

Комплект BK VCBx

Комплект BK VCBx

Комплектът е създаден за контрол на достъпа и заключване на общи входове и врати.Вратата се отваря с дистанционно управление.  Работи с до 14 дистанционни.
Предимството е, че от външната страна на вратата няма видими компоненти които могат да станат обект на вандалски посегателства. Системата е изцяло невидима за външни хора. Освен това вие ще може да отваряте вратата си от разтояние, при липса на домофон. Дистанционното може да се позлва за безброй много устройства. Т.е ако имате заключваща система с дистанционно управление в асансьора или жилището си, то ви е може да позлвате едно единствено дистанционно за всички тях.

 

От вътрешната страна, вратата може да се отваря чрез натискане на бутон или механична дръжка в зависимост от това какъв тип брава изберете. Заради международните изисквания за аварийна безопзасност на общите входове, всички съвместими типове брави са тип FailSafe, т.е при спиране на захранването те се отключват. Ако желаете въпреки всичко тя да остане заключена при липса на ток, тогава допълнително се звързва аварийно захранване -акумулатор, който да захранва в следащите 1-2 дена.

Комплектът може да се комбинира със следните брави:

1. Електромагнит

Магнитът е един от най-разпространените типове брави за общи входове или врати, през които минава голям поток от хора. Той изпреварва всички други видове брави по това, че няма никакви подвижни части и почти никаква електроника. Тези негови качества допринасят за безпроблемната му продължителна експлоатация. Имаме монтирани магнити на блокове с над 60 апартамента и за вече 25 години от монтажа им те продължават да работят също толкова перфектно. Представете си на ден колко пъти трябва да сработва бравата за да пропусне потока на 60 апартамента хора. 

Магнитът EMB300 държи вратата в горният и край със сила от 300кг. Това негово качество обаче го прави неподходящ за PVC и тънки алуминиеви врати, тъй като силата на задържане е само в ъгъла където е магнита и има опасност вратата да се усуче с времето. За всички останали видове входни врати, магнитът ще ви свърши перфектна работа.

Друго негово предимство е че няма нужда от фиксиращ елемент който да предпазва вратата от типичното и пропадане с времето. Магнитът върши тази работа от самосебе си чрез усилието на задържане.

2. Брава тип Болт

Бравата тип Болт е удобен за заключване на входа Ви. Предимството и е малките й размери, което дава възможността тя да бъде вкопана в почти всеки един тип врата/каса, вклюително и PVC вратите, където електромагнитът е неприложим. Тя е с вкопан монтаж във вратата и не се вижда при за затворена врата.(*Не е подходящ за места без защита от заливане с вода)

Недостъкът на брава тип Болт е, че шипът трябва да влиза точно в отсрещния отвор за да се затвори вратата. Обикновенно се оставя минимален луфт, за движение, но ако входната врата по един или друг начин пропадне или се изкриви, то това ще предизивка затруднение в заключването. Освен това бравата има механични подвижни части, поради което веднъж на няколко години трябва да се прави профилактика.

3. Електромагнитен насрещник

Електромагнитният насрещник е бюджетен и компромисен вариант за заключване на Входна врата. Той единствен позовлява едновременната работа на електронна заключваща система и механичен ключ. Т.е ако не всички Ваши съседи са съгласни с чиповете като ключ, те могат да продължат да си използват механичните ключове за влизане и това няма да попречи на електронната система.

Недостатъкъ на Електромагнитният насрещник е че няма голяма сила на задържане и при голям натиск приложен от двама човека примерно се отключва.

Виж този продукт в нашия Онлайн магазин