Продукти

Комплект BK1192 за асаснсьори

Комплект BK1192 A

БУЛКЕЙ предлага ефективни, надеждни и вандалоустойчиви системи за контрол и заключване на асансьори с предплатени импулси и отчет за ползване от потребителите. Те напълно решават проблемите с неоторизираното ползване на асансьора и отказ за заплащане на услугата. Идеята на този тип системи е всеки потребител да заплаща само за реално използвания от него асансьор.
    Системата BK1192 работи с контактни електронни ключове тип iButton. Управлението на потребителските ключове и техните импулси се осъществява чрез Мастер ключ и със специализиран GSM комуникатор за дистанционно управление на ключовете Valcor GSM421 / 541.

 

*За ползването на асансьора е необходимо на всеки потребител предварително да се зададе определен брой бъдещи (предстоящи) ползвания на асансьора, които той заплаща предварително по определена от входа тарифа.
* При всяко подаване на ключ към електронния четец автоматично се намалява закупения от него кредит, което той може да види на монтирания в кабината светодиоден дисплей (при подаване на ключ показва дали е разрешен за работа, колко ползвания има и колко му остават след ползването (отчет на ползването).
* При изчерпването му потребителският ключ автоматично се забранява от системата и той повече не може да ползва асансьора. В този случай ползвателят има два варианта на действие – или да си закупи нови импулси или да не ползва асансьора за известен период от време, докато отново „зареди” своя кредит.
* Системата дава възможност определени ключове да се настроят да работят без лимит. В системата има вградени броячи за всеки потребител, които отчитат реалното ползване на асансьора. Тези броячи не могат да бъдат нулирани и могат да се ползват за отчет пред общото събрание на входа или за заплащане на използвания асансьора за изминал период от време, за всеки потребител по отделно.

Kомплектът включва:

Eлектронен контролер за предплатени импулси модел BKU119;
Четец за вграждане с вграден светодиод LRD32;
Светодиоден дисплей BKD4 за отчет на ползване;
GSM комуникатор за дистанционно управление на ключовете Valcor GSM421;  
Кабел за връзка на входовете;
Букса за захранване;
Антена 3dB;
Монтажно реле за блокировка;
Захранване 220V/12V;
Документация за експлоатация, монтаж и програмиране.

Електронна централа за асансьори Bulkey BKU119 е малка и скрита, като се вижда само четеца, което го прави устойчиво на вандализъм. Изходът е транзисторен, към който се свързва реле,  чрез което се прекъсва общия край на бутоните в кабината. Въпреки своя малък размер, устройството съчетава в едно четец на ключовете, управление на бутоните в кабината чрез допълнително реле, зумер за звукова сигнализация.

Записът, изтриването на потребителски ключове, зареждането на кредити, програмирането на системата и обработката на информацията се извършват чрез SMS-и със  специализиран GSM комуникатор за дистанционно управление Valcor GSM421. Той има възможност за записване на до 128 потребителски телефонни номера в паметта му и при нужда да се използва за алтернативно разрешаване работата на бутоните в кабината чрез безплатно позвъняване към комуникатора от записаните телефонни номера на редовните платци. По този начин може да се избегне и досадното посрещане и изпращане на гости, които нямат ключ за асансьора

Потребителските електронни ключове не са включени в комплекта. Те зависят от индивидуалните нужди на всеки вход. Цени и подробности за тях може да прочетете тукiButton.

Виж този продукт в нашия Онлайн магазин