Модули и компоненти

Здравейте! В тази катеогрия ще разберете с подробности кои са основните компоненти на една заключваща система и принципа им на функциониране. Ще обхванем следните модули.

 • Електронни брави – компонента който извършва самото механично заключване на вратата.
 • Електронни ключове – Това са клюовете/чиповете с които Вие ще отключвате вратата.
 • Контролери – Контролерът е мозъкът на системата. Той  чете информацията подадена от четеца (който е монтиран от външната страна на вратата и към него се подават валидните  чипове). Контролерът проверява дали подаденият чип е запазен в системата и ако е – контролера подава сигнал към бравата да отключи отключва вратата.
 • Четци – Това е компонента от системата към който подавате валидните ключове. 
 • Захранване – тъй като тези брави са електрически те се нуждаят от постянно захранване за да работят. Тук ще разгледаме видове захранвания както и аварийни такива.
 • Аксесоари – Тъй като всяка една система може да се състои от най-различни модули спрямо изискванията на клиента, тук ще отделим време за разн допълнителни модули.
 • Софтуер

БРАВИ

1.Електромагнит (EMB):

Електромагнита е универсална брава за външен монтаж. Заключва докато се подава напрежение. Поради липсата на механични износващи се елементи е изключително издръжлив и има много дълъг живот на експлоатация. Няма изисквания за състоянието и вида на вратата. За принципа им на функциониране може да прочетете ТУК
Електромагнитът се състои от две части – едната се монтира на касата, а другата на крилото на вратата. 

Монтира се в горния отваряем ъгъл на вратата за метални врати, а за всички други типове врати е желателно да се слагат по два магнита. С монтажа на двата магнита се предотвратява усукването на меките врати (алуминиеви, PVC, дървени), чрез двойното заключване. Може да работи и без наличие на механична брава, тъй като сам фиксира вратата в затворено положение. Отключва се само по електронен път. От вътрешната страна може да се монтира бутон за бързо и лесно отключване на вратата, вместо това да става с наличието на валиден електронен ключ. 

Предимства на електромагнитните брави:

 • аварийна безопасност;
 • лесен монтаж;
 • може да работи във влажна среда;
 • няма механични части;
 • монтира се на всякакъв тип врати;
 • няма изисквания за състоянието на вратата;
 • може да работи и без механична брава;
 • управление само по електронен път;
 • възможност за отключване чрез бутон;
 • монтира се на врати с външно или вътрешно отваряне;
 • управление от домофонна централа;
 • външен монтаж

Предлагаме два модела електромагнит ЕМВ:

 1. EMB300 електромагнит със задържаща сила до 300 кг.

Този електромагнит е предназначен за помещения с висока степен на сигурност, но със задължителна аварийна безопасност. Може да се ползва за всякакъв тип врати и е най-добрият избор за електронно заключване на метални врати на общи входни врати на жилищни сгради. Един магнит издържа на натоварване до 300кг на челно отлепяне и не е преназначен да работи на странично приплъзване. Ако Ви е необходима по-голяма задържаща сила е по добре да се монтират два електромагнита по 300кг. – горе и долу на вратата, от колкото един по-силен 500кг. на едно място. Освен, че два 300кг. ще са по-евтини и конструктивно ще задържат вратата по-добре.  

 • Магнит за врати на панти, работи на отлепване;
 • Режим на работа – Fall Safe (нормално отключен);
 • Усилие на задържане – 300 kg;
 • Работно напрежение – 12/ 24 VDC;
 • Консумация – 500/ 250 mA;
 • Двуцветен диод (червено/ зелено) за индикация на състоянието на вратата (отключено/ заключено);
 • Безпотенциален релеен изход (COM, NC, NO) за контрол на състоянието на вратата;
 • Размери – 250x50x25 mm
 • Аксесоари /купуват се отделно/ – монтажни планки;
 • Гаранция – 2 години
 1. EMB60 електромагнит със задържаща сила до 60 кг.

Този електромагнит е предназначен за хладилни витрини, шкафчета, гардероби. Може да се изпозлва за всякакъв тип врати и е евтин и добър вариант за контрол на достъпа. Един магнит издържа на натоварване до 60кг на челно отлепяне и не е преназначен да работи на странично приплъзване. Ако Ви е необходима по-голяма задържаща сила може да се монтират два електромагнита по 60кг. 

 

 

 • Магнит за врати на панти, работи на отлепване;
 •  Режим на работа – Fall Safe (нормално отключен);
 • Усилие на задържане – 60 kg;
 •  Работно напрежение – 12 VDC;
 •  Консумация – 100 mA;
 • Размери – 80x33x20 mm
 • Гаранция – 2 години

2.Електромагнитен насрещник (EMН):

Електромагнитните насрещници , които предлагаме са универсални – за лява и дясна врата. С малки размери за вкопан монтаж във всяка врата. Планките за електромагнитните насрещници, които предлагаме също са универсални – двулицеви.   За принципа им на функциониране може да прочетете ТУК.

Бравата се управлява по електрически път, чрез контролер и четец, както и чрез домофона инсталация. Може да се отключва и механично – отвън чрез ключа на механичната брава, като се прибере езика, а отвътре – чрез натискане на дръжката.

Има различни разновидности на насрещниците в зависимост от габаритния размер, възможност за настройка, работни напрежения, механична памет, възможност за механично разблокиране, тип на вратата и други. Гаранцията на насрещниците за фабрични дефекти е 6 месеца.

Предимства:

– вграден монтаж;
– от вътрешната страна врата се отваря чрез дръжката на механичната брава;
– малки размери;
– монтира се на всякакъв тип врата;
– монтира се на врати с външно или вътрешно отваряне;
– управление от домофона централа.

Предлагаме два модела насрещник ЕМН:

Fall Security

Електромагнитният насрещник черпи ток само в момента на отключване. При спиране на тока остава в заключено положение. За да функционира нормално е необходимо да се постави авариен модул с акумулатор.

Fall Safе

Електромагнитен насрещник Fall Safe заключва при подаване на напрежение

3.Брава електромагнитна ключалка BKL:

Универсална електромагнитна ключалка за външен монтаж. От външната страна няма видими елементи. Управлява се само по електрически път. Ключалката е нормално заключена, при подаване на напрежение 12VDC се отключва за времето, за което е подадено напрежението. Препоръчително време – максимум 15 секунди. Консумираният ток е до 1А. Посоката на заключващото резе може да се променя. Монтажът на бравата е външен. Габаритни размери на бравата 55/ 23/ 28 мм. Габаритните размери със закрепващите шини (могат да се изрежат) 55/43/28. Заключващото резе е 10/ 10 мм с ход 10 мм. За принципа им на функциониране може да прочетете ТУК.

4.Електромагнитна ключалка (BKB):

Брава Bulkey BKB100 и BKB101 са универсални..Тяхните размери позволяват да се монтират на произволно място и положение на всякакъв тип врати. Изключително здрави и подходящи за блиндирани, алуминиеви, PVC, дървени, метални и особено за тънкопрофилни врати!!!.Монтажът им e  вкопан (скрит) в касата или вратата. Брави Bulkey BKB100 и BKB101 не се виждат от външната страна, по този начин не се разбира за тяхното съществуване или точно местоположение, което при евентуална атака ще спаси обекта. А механичната брава отклонява усилията за алтернативни методи за разбиване, като се явява примамка за евентуални крадци, които ще тръгнат да атакуват директно нея. Брави Bulkey BKB100 и BKB101 се използват за заключване и контрол на достъпа до врати със задължителна аварийна безопасност – общи врати на входове, вътрешни офисни врати, врати в промишлени, обществени и офис сгради и помещения и други. Поради факта, че бравата е аварийно безопасна и габаритните размери са изключително малки, позволява бравата да се монтира на преградни офисни, коридорни и входни врати. BKB101 се различава от BKB100 по това, че има изход за състоянието на бравата – включена/изключена.За принципа им на функциониране може да прочетете ТУК.

Най-подходящото управление на тази брава са разработените от нас мини устройства, модели BKU417 (за RFID ключове) и BKU419 (за ключове iButton), които могат да се скрият в дограмата или във вратата. Въпреки своя малък размер, те съчетават в едно четец на ключовете, управление на: брава, зумер, бутон (вкл. от домофонни уредби), имат изход за връзка с компютър, чрез който, освен с Мастер ключ, може да контролирате състоянието на потребителските ключове.

Брава Bulkey BKB102 и BKB103 са универсални.Те се различават от предишните единствено по това, че монтажа им е външен. . Изключително здрави и подходящи за блиндирани, алуминиеви, PVC, дървени, метални и особено за тънкопрофилни врати!!! Брави Bulkey BKB102 и BKB103 се използват за заключване и контрол на достъпа до врати със задължителна аварийна безопасност – общи врати на входове, вътрешни офисни врати, врати в промишлени, обществени и офис сгради и помещения и други.  BKB103 се различава от BKB102 по това, че има изход за състоянието на бравата – включена/изключена.За принципа им на функциониране може да прочетете ТУК.

Най-подходящото управление на тази брава са разработените от нас мини устройства, модели BKU417 (за RFID ключове) и BKU419 (за ключове iButton), които могат да се скрият в дограмата или във вратата. Въпреки своя малък размер, те съчетават в едно четец на ключовете, управление на: брава, зумер, бутон (вкл. от домофонни уредби), имат изход за връзка с компютър, чрез който, освен с Мастер ключ, може да контролирате състоянието на потребителските ключове.

BKB30

Електромагнитният болт е предназначен за стъклени врати отварящи се навън, навътре или и в двете посоки (летящи)

КЛЮЧОВЕ

1. ЕЛЕКТРОННИ КЛЮЧОВЕ БЕЗКОНТАКТНИ RFID – RFID карта или таг

ПРЕДИМСТВА: Електронните RFID ключове са под различна форма – карта, таг, часовник и други, в зависимост от начина на приложение. На тях може да се печата информация, снимка или други. Удобни и ергономични са. Имат относително
дълъг живот. Поради факта, че безконтактните четци могат да прочитат кода на електронния ключ от разстояние – от 1 см до 12 см (типично е между 2 и 5 см), позволяват те да бъдат скрити, като се монтират зад немагнитни
прегради като стъкло, дърво или други. Предимство на вградения безконтактен четец, патент на фирма Леси
е, че може да бъде монтиран директно върху вратата или касата на вратата, независимо от материала, от
който е направена вратата, като в същия момент четецът не може да бъде откраднат.

Стандартният електронен RFID ключ е с 64 битов код. Посредством специално разработено
антисканиране и при наличие на толкова много комбинации на кода, системата дава изключително висока
надеждност на защита от отключване чрез използване на високотехнологични компютри и системи. Предимство на стандартните RFID ключовете е, че това са възможно най-евтините електронни ключове. Недостатък е, че могат да се копират и дублират, не се гарантира уникалността на кода и понякога се срещат RFID ключове с еднакви кодове. Освен това кодът може да бъде откраднат, като се прочете с помощта на подходящи четци от разстояние до 50 см без необходимост да се взима физически електронния ключ.За принципа им на функциониране може да прочетете ТУК.

Фирма ЛЕСИ има разработени 2 вида криптирани автономни RFID системи и ключове.

Първият вид криптирани ключове с чип LESI1 са с 128 битов код и са с изключително добро съотношение цена/ защита и предпазва ключа от копиране чрез стандартните устройства за копиране. Те са подходящи за контрол на достъпа за врати на сгради и асансьори. Предимство е, че могат да се използват и към стандартни некриптирани системи, което позволява един ключ да се използва за много и различни устройства.

Вторият вид криптирани ключове с чип LESI2 са с многослойна криптография и е защитен с двойна индивидуална динамична парола. Кодът е 256 битов. Двойно криптираните ключове работят с двойно криптирани, единично криптирани и некриптирани системи, което позволява двойно криптираните системи да се използват за жилища и офиси, единично криптираните системи – за врати и асансьори, а некриптираните стандарни системи – за места, където няма значение дублирането на ключовете.

2. ЕЛЕКТРОННИ КЛЮЧОВЕ КОНТАКТЕН ТИП - iButton

ПРЕДИМСТВА: Електронните ключове тип iButton са изключително ергономични, удобни и надеждни, с много дълъг живот на експлоатация и висока степен на сигурност. Централите, работещи с този тип електронни ключове ползват четец за вграждане, който е метален и е изключително вандалоустойчив – издържа на механични и електронни въздействия, удари, клечки и лепила; не се влияе от външните климатични условия. Поради формата, принципът на действие и хромираното покритие, четецът на iButton е най-подходящ за ползване при външни врати, до които всеки има достъп – жилищни, общи входни, асансьори, гаражи, магазини и други. Четецът не консумира енергия при работата си, това позволява централата да работи много дълго време на аварийно захранване.За принципа им на функциониране може да прочетете ТУК.

 

Стандартният електронният ключ iButton е с 64 битов код. Посредством специално разработено антисканиране и при наличие на толкова много комбинации на кода, системата дава изключително висока надеждност на защита от отключване чрез използване на високотехнологични компютри и системи. Уникалността на кода на iButton е гарантирана. Дубликати или кражби на кода на контактните ключове се правят трудно и скъпо, и ако въпреки това някой реши да го прави, то за целта му е нужен да притежава физически, ключ, който е работещ към дадена набелязана система. Ако електронният Ви ключ изчезне, просто го изтрийте от системата.

Ако се налага да давате ключ за системата на различни хора и се притеснявате или желаете да предотвратите вътрешен саботаж на някой от тези хора, то решението е в контактните криптирани системи и ключове iButton на фирма ЛЕСИ. Фирма ЛЕСИ има разработени 2 вида криптирани автономни системи и ключове iButton.

Първият вид са с 128 битов динамичен код и са с изключително добро съотношение цена/ защита и предпазва ключа от копиране чрез стандартните устройства за копиране. Те са подходящи за контрол на достъпа за врати на сгради и асансьори. Предимство е, че могат да се използват и към стандартни некриптирани системи, което позволява един ключ да се използва за много и различни устройства.

Вторият вид е с 512 битов код и работят на транскодерен принцип, при който кодът всеки път е реално напълно случаен и неповторим и е невъзможно да бъде прочетен или да бъде направен дубликат по какъвто и да е начин с каквато и да е техника. Транскодерните криптираните ключове работят с транскодерни криптирани, единично криптирани и некриптирани системи, което позволява транскодерните криптираните системи да се използват за жилища и офиси, единично криптираните системи – за врати и асансьори, а некриптираните стандарни системи – за места, където няма значение дублирането на ключовете.

ЧЕТЦИ И УПРАВЛЕНИЯ

Управленията се използват за управление на електронни брави,  различни други устройства (блокировки в автомобили, управление на централно заключване на автомобили, включване и изключване на производствени линии и други), контрол на достъпа в асансьори. Управляват се чрез мастер карта, с която се настройва работата на системата и се записват, изтриват, забраняват електронните чипове. Устройството може да се управлява и чрез компютър, смартфон, дистанционно чрез SMS или през интернет (закупуват се отделно). Начинът на програмиране, запис, изтриване, статус на конкретен ключ, общ брой ключове в системата са описани в приложената към продукта инструкция и по патентован от фирма ЛЕСИ алгоритъм.

Приложение на автономните система Булкей BKU за електронно заключване и контрол на достъпа до входни врати. Управляват електромагнитна брава тип Магнит, електронна брава с шип тип Болт, електромагнитен насрещник и други. Принципът на действие е следният: От външната страна има монтиран четец с двуцветен светодиод, който свети в червено, когато бравата е заключена и в зелено – когато е отключена. Към четеца се подава валиден електронен ключ, бравата се отключва за 15s с монтиран датчик за врата или за 5s без датчик за врата и вратата може да се отвори. Когато вратата се затвори, бравата се заключва автоматично (ако е избран този режим). От вътрешната страна бравата се отключва чрез натискане на бутон при монтирани брави тип магнит или болт, или чрез дръжката на вратата при брава тип насрещник. 

Приложение на автономната система Булкей BKUза контрол на достъпа до асансьори чрез изключване на бутоните за избор на етаж в асансьорната кабина, като принципът на действие е следният: В кабината се монтира четецът, който разрешава или не избора на етаж от бутониерата. Четецът има двуцветен светодиод, който ако свети в червено показва, че бутоните за избор на етаж са изключени. След подаване на електронен ключ, програмиран към системата, светодиодът на четеца светва в зелено и разрешава работата на бутониерата за избор на етаж за времето от 5 секунди (може да се регулира от 1 sec до 4 min). След изтичане на тези секунди, автоматично се забранява работата на бутониерата и светодиодът светва отново в червено. Този вариант позволява асансьорът да се извиква по етажите от всеки, а изборът на етаж от бутониерата в кабината да се извършва само с валиден електронен ключ!

 

Управления за RFID чипове.

Това са всикчи BKU чиято последна цифра е 7 или 8. Разликата между самите серии BKUx17 И BKUx18 е това че 8 могат да управляват повече от един четец.

BKU217

Системата BKU217 работи с безконтактни RFID чипове 125kHz ASK. Контролерът е с мини размери: дължина 45 мм и ширина 25 мм, което позволява да се монтира на почти произволни места. Системата работи с няколко различни четци.

BKU317

BKU317 е криптирана безконтактна RFID система, която работи със специални криптирани чипове 125kHz ASK протокол Леси, които немогат да бъдат копирани в ключарските ателиета! Контролерът е с мини размери: дължина 45 мм и ширина 25 мм, което позволява да се монтира на почти произволни места. Използва се за управление на електронни брави,  различни други устройства (блокировки в автомобили, управление на централно заключване на автомобили, включване и изключване на производствени линии и други), контрол на достъпа в асансьори и други.

Предимството на този тип системи всъщност са техните ключове!!! Криптираният RFID ключ работи на 125kHz и съчетава два ключа в един. Той  има две части – криптирана част и обикновена част. Благодарение на това този тип чип е изключително универсален, защото може да работи като криптиран ключ в криптирани системи и като обикновен ключ към обикновени системи. Така ще носите отново само един ключ!!!! Обикновената част на чипа може да бъде копирана и тя ще работи с обикновените системи, към които е записан, но криптираната част на чипа НЕ може да бъде копирана!!!

Друго изключително предимство е, че криптираният чип може да бъде пренасян от една система Булкей в друга система БулКей, посредством специализиран софтуер и кабел за данни. Ако системата е обикновена (некриптирана), той ще бъде пренесен като обикновен ключ. Може от обикновена система да бъде пренесен в криптирана система, тогава се пренася и неговата криптирана част и той ще функционира безпроблемно в новата система!

BKU417

BKU 417 e самостоятелна електронна система с транзисторен изход за контрол на достъпа с вграден RFID четец. От едната страна са изведени четящия елемент и светлинната индикация, а от другата страна чрез кабелни форми са изведени входовете и изходите за управление, звукова индикация, програмиране и захранването. Огромното предимство на BKU 417 е патентованият от фирма ЛЕСИ RFID четец за вграждане, който се монтира директно в дограмата на вратата заедно с електронния контролер, което прави системата устойчива на вандализъм.

 

Въпреки своя микро размер, BKU417 съчетава в едно  четец на ключовете и управление на: електронна брава или бутони в асансьорна кабина, зумер, бутон (вкл. от домофонни уредби), има изход за връзка с компютър, чрез който, освен с Мастер ключ, може да контролирате състоянието на потребителските ключове. Системата е с множество защити и памет за събития. Има изключително улеснен монтаж, поддръжка и програмиране.

BKU517

BKU517 е криптирана безконтактна RFID система, която работи със специални криптирани чипове 125kHz ASK протокол Леси 1. Тези чипове са с 128 битов код и са с изключително добро съотношение цена/ защита и предпазва ключа от копиране чрез стандартните устройства за копиране. Предимство е, че могат да се използват и към стандартни некриптирани системи, което позволява един ключ да се използва за много и различни устройства!

 

Системата се използва за контрол на достъп и управление на електронни брави, различни електрически устройства, контрол на достъпа в асансьори и други. Чрез кабелни форми, от едната страна на контролерът са изведени четецът и светлинната индикация, а от другата – входовете и изходите за управление, захранването, изход за връзка с компютър. Системата е с множество защити, памет за събития и микро размери. Има изключително улеснен монтаж, поддръжка и програмиране.

BKU617

BKU617 е с многослойна криптография, защитена с индивидуална динамична парола. Работи със специални двойно криптирани чипове 125kHz ASK протокол Lesi2. Кодът е 256 битов. Двойно криптираните ключове работят с двойно криптирани, единично криптирани и некриптирани системи, което позволява двойно криптираните системи да се използват за жилища и офиси, единично криптираните системи – за врати и асансьори, а некриптираните стандарни системи – за места, където няма значение дублирането на ключовете.Системата е с микро размери, има множество защити, памет за събития. Има изключително улеснен монтаж, поддръжка и програмиране.

Управления за iButton

Това са всикчи BKU чиято последна цифра е 9. 

BKU219

Модел BKU219 е контактна система за чипове тип  iButton. Работи с метални вандалоустойчиви четци за вграждане. BKU219 e самостоятелен електронен контролер с транзисторен изход за контрол на достъпа, с мини размери: дължина 45 мм и ширина 25 мм, което позволява да се монтират на почти произволни места. 

BKU319

BKU31е криптирана контактна система, която работи със специални криптирани iButton чипове. Тези чипове са със специализиран криптографски протокол Леси и немогат да бъдат копирани! Контролерът е с мини размери: дължина 45 мм и ширина 25 мм, което позволява да се монтира на почти произволни места. Използва се за управление на електронни брави,  различни други устройства (блокировки в автомобили, управление на централно заключване на автомобили, включване и изключване на производствени линии и други), контрол на достъпа в асансьори и други.

 

Предимството на този тип системи, освен вандалоустойчивия четец, са и ключовете!!! Криптираният iButton съчетава два ключа в един. Чипът има две части – криптирана част и обикновена част. Благодарение на това той е изключително универсален – може да работи като криптиран ключ в криптирани системи и като обикновен ключ към обикновени системи. Така ще носите отново само един ключ!!!! Обикновената част на чипа може да бъде копирана и тя ще работи с обикновените системи, към които е записан, но криптираната част на чипа НЕ може да бъде копирана!!!

Друго изключително предимство е, че криптираният чип може да бъде пренасян от една система Булкей в друга система БулКей, посредством специализиран софтуер и кабел за данни. Ако системата е обикновена (некриптирана), той ще бъде пренесен като обикновен ключ. Може от обикновена система да бъде пренесен в криптирана система, тогава се пренася и неговата криптирана част и той ще функционира безпроблемно в новата система като криптиран чип!

BKU419

BKU419 e самостоятелна микро електронна система, която работи с чипове тип iButton, изключително вандалоустойчива (четецът е метален), с множество защити (включително и от електрошокова палка). Системата е с транзисторен изход. От едната страна са изведени четецът и светлинната индикация, а от другата страна, чрез кабелни форми, са изведени входовете и изходите за управление, звукова индикация, програмиране и захранването. Огромното предимство на BKU419 е четецът за вграждане, който се монтира директно (в дограмата на вратата, таблото на асансьора и други) заедно с електронния контролер.

Въпреки своя малък размер, BKU419 съчетава в едно четец на ключовете и управление на: електронна брава или бутони в асансьорна кабина, зумер, бутон (вкл. от домофонни уредби), има изход за връзка с компютър, чрез който, освен с Мастер ключ, може да контролирате състоянието на потребителските ключове.  Има изключително улеснен монтаж, поддръжка и програмиране

BKU519

BKU519 е криптирана микро система, която работи със специални криптирани чипове с протокол Леси тип iButton, които не могат да бъдат копирани в ключарските ателиета! Криптираните ключове, работещи с BulKey BKU519, са с 128 битов динамичен код и са с изключително добро съотношение цена/ защита и предпазва ключа от копиране чрез стандартните устройства за копиране. Те са подходящи за контрол на достъпа за врати на сгради и асансьори. Предимство е, че могат да се използват и към стандартни некриптирани системи, което позволява един ключ да се използва за много и различни устройства.Системата е изключително вандалоустойчива (четецът е метален), с множество защити (включително и от електрошокова палка). 

Четци за RFID чипове.

Универсален RFID четец BulKey LRFD3x 125 kHz

RFID четецът LRFD3x е с универсално приложение за четене на RFID 125kHz ASK ключове – стандартни, криптирани и двойно криптирани. Може да се свързва към всякакви контролери и системи за контрол на достъпа, когато са необходими два и повече четци за RFID 125kHz ASK чипове.

Има 3 модела четци според вида на използваните RFID ключове: стандартни LRFD34криптирани LRFD35 и двойно криптирани LRFD36.За всеки един от тях може да се избере един от 4 вида интерфейси за свързване и 4 режима на работа

АИнтерфейси:
1. За свързване към компютър като картов четец – RS5V 9600;
2. За свързване към компютър като картов четец – RS5V 2400;
3. За свързване към системи, конфигурирани за работа с iButton (Bulkey BKUx18);
4. За свързване към системи с 26-bit Wiegand интерфейс.

 

Б. Режими на работа  
1. С външно управление на вградения светодиод от системата за контрол на достъп.
2. Постоянно мигащ червен светодиод. При подаване на електронен ключ светодиодът светва в зелено.
3. Постоянно светещ червен светодиод. При подаване на електронен ключ светодиодът светва в зелено.
4. Светодиодът не свети. При подаване на електронен ключ светодиодът светва в червено

Четец LRF01

Безконтактният RFID четец LRF01 e за вграждане, с вградена светлинна индикация! Този модел се ползва за модели контролери Булкей BKU217, BKU317, BKU417, BKU517. Четецът е изработен от полиамид. 

Четецът е най-малкият четец в света – Ф20 мм. Четецът и светлинната индикация са ПАТЕНТ на фирма ЛЕСИ!!! 

Четец LRF02

Безконтактният RFID четец LRF_02 e с капсула за вграждане и с изнесена светлинна индикация!
Капсулата е изработена от полиамид. Четецът работи с модели Булкей BKU217, BKU317, BKU417, BKU517.
Четецът е най-малкият четец в света – Ф20 мм. Четецът и светлинната индикация са ПАТЕНТ на фирма ЛЕСИ!!!

Четец LRF03

Безконтактният RFID четец LRF03 e с капсула за скрит монтаж (с Ф10 мм) и изнесена светлинна индикация! Този модел се ползва за модели контролери Булкей BKU117, BKU217, BKU317, BKU417, BKU517. Обхват до 2-3 см.Светлинната индикация е ПАТЕНТ на фирма ЛЕСИ!!! 

Четец LRF04

Безконтактният RFID четец LRF03 e с капсула за скрит монтаж (с Ф10 мм) и изнесена светлинна индикация! Този модел се ползва за модели контролери Булкей BKU117, BKU217, BKU317, BKU417, BKU517. Обхват до 2-3 см.Светлинната индикация е ПАТЕНТ на фирма ЛЕСИ!!!

Четец LRF05

Безконтактният RFID четец LRF03 e с капсула за скрит монтаж (с Ф10 мм) и изнесена светлинна индикация! Този модел се ползва за модели контролери Булкей BKU117, BKU217, BKU317, BKU417, BKU517. Обхват до 2-3 см.Светлинната индикация е ПАТЕНТ на фирма ЛЕСИ!!!

Вандалоустойчиви четци за iButton.

Изработен е от метал с никел-хром покритие. Поради начина на монтаж, е много трудно да му се въздейства по какъвто и да е начин. Изключително подходящ е за монтаж на места с висока степен на сигурност (в комбинация с криптирани системи), на места с минимален или без надзор, с голям човекопоток, на входни врати на блокове, в асансьори и други. Четецът е универсален и може да се свърже към всички контролери, които работят с iButton!Четецът и светодиодната индикация са патент на фирма ЛЕСИ!!! 

Четец LRD31

Универсален вандалоустойчив четец за всички видове контактни електронни ключове тип iButton. Четецът е за вграждане, с изнесена трицветена светодиодна индикация. Четецът е най-малкият в света – Ф20 мм. 

 

Четец LRD32

Вандалоустойчив четец за контактни електронни ключове тип iButton – F5. Четецът е за вграждане, с вградена двуцветена светодиодна индикация. Четецът е с размер Ф23 мм.  Четецът е универсален и може да се свърже към всички контролери, които работят с чип iButton модел F5!

Четец LRD33

Универсален вандалоустойчив четец за всички видове контактни електронни ключове тип iButton. Четецът е за вграждане, с изнесена трицветена светодиодна индикация. Четецът е най-малкият в света – Ф20 мм. 

Четец LRD34

Универсален вандалоустойчив четец за всички видове контактни електронни ключове тип iButton F3 и F5. Четецът е за вграждане, с вградена трицветена светодиодна индикация. Четецът е с размер Ф23 мм.

ЗАХРАНВАНИЯ

1.Акумолатори

 • 12V/1.2Ah
 • 12V/4Ah
 • 12V/7Ah

2.Захранващи модули

 • 220VAC / 12VDC 2A
 • 220VAC / 14VDC 2A– за захранване на акумолатори до 7Ah

3.Модул за защита на акумолатор

 • Модулът се използва за защита от дълбок разряд на акумулатори 12V/ 4Ah и 7Ah. Устройството има вход, към който се свързва 14V адаптер, изход, към който се свързва акумулатора и изход, към който се свързват консуматорите.

АКСЕСОАРИ

1.Бутони

Предлагаме рзличен тип бутони:

 • За  външен или вътрешен монтаж.
 • С докосване или движение.
 • Със светоодиодна индикация или не.

2.Датчиици и зумери

 • Магнитни датчици
 • Шокови датчици (за удар)
 • Зумери

3. Монтажни компненти

 • Монтажни релета
 • Меки връзки
 • Планки
 • Пробивни бор коронки

4. Резервни части

 • Кутийки за дистанционни управления
 • Батерии 
 • Синджири
 • и други,

МОДУЛИ

1. Мрежов концентратор

Мрежовият концентратор LNCR401-BKU  е предназначен за свързване на компютър или контролер с потребителски софтуер към мрежа тип LIN  (Lesi Intelligent Network), в която са свързани повече от една заключващи системи BulКey

2. Кабел за данни

 • Кутийки за дистанционни управления
 • Батерии 
 • Синджири
 • и други,

3. Преобразувател BCP

Преобразувателят BULKEY BCP1 служи за преобразуване на стандартни сигнали за управление на електромагнитни брави към сигнали за управление на електромеханични брави. Позволява управление на електромеханични брави от алармени системи, домофони, GSM комуникатори или друг тип управления с един изход, указващ – отключено/ заключено.

4. Алармен модул BGA

Модулът намира приложение при охрана на врати на общи входове на сгради, на изби или други  помещения. Модулът служи за разпознаване на алармена ситуация при заключване на врати с електронни ключалки BKU и електромагнит EMB300 или дропболт BKB100. Модулът ще задейства релето си когато има сигнал, че е отворена вратата докато е заключена бравата. Например ако е заключена вратата, а някой с лост или по друг начин разбие или отвори вратата ще се задейства релето на модула. Времето за което ще се задейства релето е 5 сек. (може да се променя по предварителна заявка на клиентите). Към релето може да се свърже сирена или сигнално охранителна техника, за да сигнализира и изплаши нарушителя.

СОФТУЕР

Чрез специализирания софтуер заключващите системи BulKey могат да се превърнат в мощно средство за контрол на достъп, охрана и управление на комплексна сградна автоматизация. Софтуерът е в комплект с кабел за данни. 


Бързо и лесно управление на ключове – изтриване, временна забрана на ключове;
Настройка на вградения часовник на заключващата система;
Настройка на програмируемите функции на заключващата система;
Преглед и настройка на системните параметри;
Изчитане и визуализация на системните грешки;
Изчитане на статистическите данни от заключващата система;
Поддръжка на база данни с потребителите;
Изтегляне и съхраняване на архиви от заключващата система с информация кой, кога и какво се е случвало със заключващата система;
Филтри за бързо търсене на събития по потребителски критерии;
Възможност за комплексни и детайлни справки от архива;
Експортни филтри;
Много други възможности.