Вижте склуптурата която изглежда като изкарана от анимация

Един  път месечно частната “Арт ферма” Gibbs в Нова Зеландия отваря врати за посетители. Тук изкуството не само окачено на стена, а по-скоро склиштурно изкуство от земна маса, метал или дърво. Размерите им са единствени по рода си.

Най – известният от тези шедьоври е именно “Horizon” (Хоризонт) на Neil Dawson. С височина колкото 4-етажна сграда, склуптурата се извисява на един от хълмовете в комплекса.

 

В зависимост от това кого питате, хората ще я оприличат на ралзични неща, от изхвърлена гигантска носна кърпичка до отвяна метална плоскост от покрива на някоя ферма.  Въпреки различните представи на хората, едно е ясно – склуптурата е като изкарана от анимационно филмче и нарисувна върху хоризонта. Тя е изработена от ковано желязо и е едно от първите, които са удобрени и поставени в експозицията.

Арт фермата е собственост на един от най-богатите новозеландци – Алън Гибс. Необичайното тук е че той не постъпва както повечето колекционери, да купува вече създадено изкуство, а събира световно известни артисти от цял свят и им казва да сътворят каквото могат за личната му колекция.

Въпреки това всичко е документирано и ако се разровите в интернет ще откриете всички склуптори снимани от всевъзможни ъгли. А ако само снимки не ви устройва и искате да видите на живо това изкуство, трябва да се наредите на опашка за билети няколко месеца по рано. Ето снимки не още няколко от по известните творения